Selamat Datang

Sabtu, 14 Januari 2012

Lawatan ke rumah Kaum Tionghua Sempena Tahun Baru Cina.

Walaupun Tahun Baru Cina akan disambut beberapa hari lagi, Ahli Parlimen Parit Sulong, 
Dato' Noraini Ahmad telah pun melawat ke rumah-rumah Kaum Tionghua di Kawasan Seri Medan dan di Kawasan Pekan Parit Sulong pada Hari Sabtu14.1.2012.
Lawatan itu adalah lawatan kali kedua Dato' Noraini Ahmad ke rumah-rumah kaum Tionghua. Beberapa bulan yang lalu Dato' Noraini juga telah melawat ke rumah-rumah Kaum Tionghua di kawasan yang sama dalam siri lawatan "Menyusur Akar".Dato' Noraini Ahmad diiringi oleh AJK MCA Parit Sulong melawat dari rumah ke rumah sambil mengucapkan "Tahun Baru Cina" kepada tuan rumah.


Selasa, 10 Januari 2012

Datuk Noraini di Karnival Komuniti 1 Malaysia 2012 di Bukit Sentosa, Hulu Selangor.Mukim 4 Simpang Kiri, Parit Sulong Batu Pahat adalah salah satu mukim yang terletak di dalam
kawasan Parlimen Parit Sulong, Batu Pahat.
Pada Karnival 1 Malaysia 2012 yang diadakan dari 6-8 Januari 2012 lalu, di Bukit Sentosa Hulu Selangor , Komuniti 1 Malaysia Mukim 4 Simpang Kiri, Batu Pahat telah diisytiharkan sebagai Komuniti 1 Malaysia terbaik bagi tahun 2011. Yang Berhormat Dato' Noraini Ahmad, Ahli Parlimen Parit Sulong turut hadir semasa penyampaian anugerah tersebut disampaikan oleh YB Perdana Menteri. 
Dato' Noraini Ahmad, Ketua-Ketua Kampung dari Mukim 4, serta Encik Elias bergambar
dihadapan Gerai Pameran Negeri Johor di Karnival K1M 2012 di Hulu Selangor. 


Terima kasih YB Dato' kerana sudi hadir semasa majlis penganugerahan tersebut.